Ihmemaassa - mittatilauskorsetit
Hinnasto
Korsetti-infoa
Kuvia
Kuvataidekorsetti

Ihmemaassa - Vaatemallisto
Mallisto
Kokotaulukko

Tilaus ja yhteydenotto
FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Facebook
Blogi


Etusivulle

KORSETTI-INFOA


Korsetista on moneksi. Sen voi pukea ylleen historian ystävä, burleskitaiteilija, morsian tai vaikkapa vartalonmuokkauksesta kiinnostunut. Ihmemaassa valmistaa korsetit moneen tarpeeseen, ota yhteyttä ja kysele!

Rinnan yli-korsetti on nimensä mukaan rinnan peittävä korsettimalli. Tämä korsetti antaa tuen rinnalle. Pääntie voi olla suora tai sydämen mallinen. Vain taivas on rajana rinnan yli-korsettia suunnitellessa!

Vyötärökorsetti on korsetti, jonka yläreuna on rintojen alapuolella. Tälläinen korsetti voi olla vaikkapa kaunis lisä iltapukuun. Myös vartalonmuokkausta harrastavat valitsevat monesti vyötärökorsetin. Se on helppo pukea vaatteiden alle tuomaan ryhtiä ja muotoa.

Korsetin etukiinnityksenä voidaan käyttää nyöritystä tai plansettia. Plansetti on metallinen kiinnitysmekanismi, jossa on toisella puolella koukut ja toisella puolella nappulat, joihin koukut kiinnitetään. Koukut ja nappulat ovat kiinni leveässä teräsluussa. Plansetteja on erilaisia, suoria, leveitä ja alaspäin leveneviä. Alaspäin levenevä plansetti tukee vatsaa erittäin hyvin.

Korsetin luita on monenlaisia.Terässpiraaliluu on metallinen luu, joka taipuu neljään suuntaan. Spiraaliluu on erinomainen materiaali korsetin sivusaumoissa ja rinnan päällä, sillä se joustaa mutta on silti jämäkkä.
Litteä teräsluu on muovilla päällystettyä kapeaa ja ohutta metallilevyä. Teräsluu on paikallaan esimerkiksi nyörityksen molemmin puolin, ja muissa kohdissa, joissa tarvitaan voimakasta tukea.
Synteettinen valaanluu on tukevaa muoviluuta. Synteettistä valaanluuta on helppo katkoa ja se on kevyisiin pukinekorsetteihin erinomainen ratkaisu. Muovi ei ole yhtä painavaa kuin teräs. En kuitenkaan suosittele synteettistä valaanluuta vartalonmuokkaus- ja tight-lacing korsetteihin.

Valmistan kaikki korsettini vain vahvoista, hyviksi todetuista materiaaleista. Korsetti koostuu kolmesta kangaskerroksesta: päällikankaasta,vahvikekerroksesta ja sisävuoresta. Vahvikekerroksena käytän vahvaa coutil-kangasta joka on nimen omaan tarkoitettu korsetteja varten. Kaikissa korseteissani on vyötäröllä vuoren alla tukinauha, joka estää vyötärön kriittisen kohdan venymisen. Korsetin valmistuksessa käytän vain vahvoja rakenteita, ja valmistan korsettini niin, että ne kestävät vuodesta toiseen aktiivistakin käyttöä.

Korsetin oikeanlainen huolto on tärkeää, sillä metalliluitettua korsettia ei saa laittaa pyykinpesukoneeseen. Suosittelenkin siis paikallispesua ja korsetin huolellista tuuletusta. Tuulettamalla korsetti ulkoilmassa se raikastuu ja on taas valmis puettavaksi. Vaikka korsettisi olisi muoviluitettu, en silti laittaisi sitä pyykkikoneeseen.